Carl Film Policy & Forum

The Baltic Sea is no border separating us, it is an ocean that ties us together.

Carl Film Forum

Carl Film Forum (CFF) är branschplattformen på Carl International Film Festival. CFF innehåller paneldiskussioner, föreläsningar, samtal, work shops och möjligheter till nätverkande, på internationell, nationell och regional nivå. I år genomförs forumet på svenska och fokuserar på filmvärlden under pandemin. Dessutom för vi in spelutvecklingen och dess betydelse för branschen och näringen i programmet.

I år finns det två sätt att delta och ackreditera sig till Carl Film Forum. På plats i Saltö fiskhamn i Karlskrona eller digitalt.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vår lokal är luftig och har flera passager in och ut vilket gör att avstånd går att hålla på ett smidigt sätt. Handsprit och toaletter med tvål och vatten finns på plats.

Carl Filmpolitik

Carl Filmpolitik är en dags möte med diskussioner runt filmpolitik. Det anordnades för första gången under Carl International Film Festival 2019. Syftet är att medverka till att skapa en kvalificerad och nödvändig filmpolitisk diskussion i Sverige genom att skapa ett forum där politiker och filmbransch kan samlas och tillsammans finna vägar som möjliggör för filmen och den rörliga bilden att bli den viktiga kulturella uttryck och den motor för ekonomisk tillväxt som den har potentialen att bli. Inte bara i de fyra väletablerade filmregionerna, utan i hela landet.

Carl Filmpolitik 2020 (CFP) äger rum i Saltö fiskehamn i Karlskrona. Dagen leds av Camilla Larsson, som är programansvarig för Carl Filmpolitik, samt för Filmpolitiskt toppmöte på Göteborg Film Festival. Direkt efter Carl Filmpolitik vidtar filmbranschkonferensen Carl Film Forum (CFF). (Program och ackreditering till Carl Film Forum finns här).

Är du intresserad av att medverka under Carl Filmpolitik, kontakta programansvarig Camilla Larsson på camilla@ciff.se

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vår lokal är luftig och har flera passager in och ut vilket gör att avstånd går att hålla på ett smidigt sätt. Handsprit och toaletter med tvål och vatten finns på plats.

Carla 2020 – ett samarbete mella CIFF och WIFTI

Carla 2020 is a global digital conference on Diversity and Inclusion in the Film and TV Industry. The conference Carla 2020 will convene the international film ecosystem to paint a holistic and intersectional picture of structural inequalities, systemic oppression and constructive social change. During three days, with base camp in Saltö harbour in beautiful Karlskron, Sweden, we will meet cultural disruptors, audiovisual creatives, global thought leaders and prolific researchers who will unpack power structures and converge visions for a diverse and sustainable future!

Programme and Registration: www.carla2020.se.

Helene Granqvist
President I WIFT Sweden & WIFT International
president@wifti.net

Henrik JP Åkesson
Festival Director I Carl International Film Festival
jp@ciff.se