∇ Program Online

Carl Virtual Festival

Om du inte kan vara på plats i Karlskrona så kan du uppleva årets filmfestival online. Tack vare vårt virtuella festivalpass så kan du ta med festivalkänslan hem och uppleva fantastiska filmer från de nya stjärnorna inom europeisk film – oavsett vart i Sverige du befinner dig!

Vi direktsänder stora delar av festivalen på Facebook och Instagram med alla inslag från scenen; musikframträdanden, panelsamtal, intervjuer, invigning och annat kul som händer. Att följa Carl Virtual Festival är helt kostnadsfritt – förutom själva filmerna.

I Festivalpass Virtual Festival ingår de åtta filmerna som visas i Baltic Sea Open och Baltic Sea Competion.
Filmerna finns tillgängliga digitalt i
tre timmar efter att de börjat visas på festivalen.

Du kan välja mellan att köpa ett Festivalpass med samtliga åtta filmer under fem dagar, eller att köpa biljetter för enstaka filmvisningar.

Festivalpass Carl Virtual Festival: 229 :-

1 Virtual Ticket (1 film): 79 :-

Carl Virtual Festival plattform 

Fredag 21/8 

Vi inleder vår festival med glamour, musik och inspirerande tal från scenen i Saltö fiskhamn. Sedan rivstartar vi med invigningsfilmen ”Force of habit” som är en feministisk komedi från vårt grannland Finland. Bakom den finns Tuffi Films som är ett produktionsbolag som gjort internationell succé på Oscarsgalan och festivaler som Sundance och Berlinale. Deras fokus är kvalitetsfilmer och serier med aktuella ämnen och stort hjärta. Vi får träffa representanter från bolaget online i ett spännande panelsamtal.

Vi lyssnar även på vad som händer på konferensen Carla 2020 som anordnas under festivalen. Under tre dagar kommer namnkunniga deltagare diskutera hur maktstrukturerna ser ut i filmvärlden och lyfta visioner för en mångfaldig och hållbar framtid!

Invigningsdag online

17:00 – Invigning av Carla 2020

19:00 – Invigningsceremoni av Carl International Film Festival 2020

20:00 – Invigningsfilm Force of Habit (2019, Baltic Sea Open)

Lördag 22/8

Under lördagen presenteras de första filmerna i Baltic Sea Competition som börjar med en Sverigepremiär, nämligen ”Wildland”, ett danskt familjedrama i kriminella miljöer. Efter sin mammas tragiska död hamnar Ida hos moster Bodil och hennes tre vuxna söner. Men familjen har en mörk sida och en kriminell livsstil. Hon ställs inför samma fråga som hennes mor en gång stod inför: Hur långt är du beredd att gå för din familj?

Vår andra tävlingsfilm – ”The Pencil” – kommer från Ryssland och får Skandinavisk premiär på vår festival! Filmen är regisserad av Natalya Nazarova, som är en prisbelönt rysk regissör och manusförfattare, skapare av flera TV-serier och framgångsrika spelfilmer tillhörande den nya vågen av ryska, moderna regissörer. ”Pennan är mäktigare än svärdet”. Det talesättet undersöks i Natalya Nazarovas kraftfulla film om en konstlärare som försöker utmana en lokal bråkstake.

Publiken kommer ha möjlighet att ställa frågor till de båda regissörerna Jeanette Nordahl respektive Natalya Nazarova. Två spännande filmskapare i årets tävling – som enbart representeras av kvinnliga regissörer!

– Online 

18:00 – Wildland (2020, Baltic Sea Competition)

20:15 – The Pencil (2019, Baltic Sea Competition)

Söndag 23/8

Familj är en röd tråd genom söndagens program. Tävlingsprogrammets två sista filmer bjuder på ett polskt drama – ”All for my mother” – där barnhemsflickan Ola drömmer om att hitta sin mamma. Filmen får sin Skandinaviska premiär på CIFF och är dokumentärskaparen Malgorzata Imielskas debut. En hjärtskärande berättelse om att aldrig ge upp oavsett vad du går igenom i livet.

I den tyska filmen ”Kids run” är rollerna ombytta då en pappa vill få tillbaka sina barn genom att tjäna pengar på en boxningsmatch. Filmen har skandinavisk premiär under CIFF och beskrivs som en “känslomässig knockout”.

På söndagen ges också möjlighet att ställa frågor till regissören Malgorzata Imielska som är med oss online. I vår livestreaming från hamnen i Karlskrona får du också möta filmprofiler, exempelvis några av skaparna bakom svenska klassikern Jönssonligan!

– Online

18:00 – All for my mother (2019, Baltic Sea Competition)

20:30 – Kids Run (2020, Baltic Sea Competition)

Måndag 24/8

Det blir en dramatisk måndag på alla sätt. I tyska ”Pelican blood” (skriven och regisserad av Katrin Gebbe) följer vi Wibeke som adopterar femåriga Raya från ett barnhem i Bulgarien vilket utvecklar sig till en slags thriller. Katrin Gebbe undersöker ondskans natur i sin andra spelfilm, en upprivande berättelse om moderskap och kärlek med en av de största skådespelarna inom tysk film idag, Nina Hoss.

Därefter förflyttar vi oss till vårt grannland Norge och tittar på ”Flykten över gränsen” (regi: Johanne Helgeland) där vi följer några barn som flyr nazisterna under kriget. Det blir en exklusiv Sverigepremiär på CIFF innan den ska visas på biografer i oktober. Författarinnan Maja Lunde har skrivit manus baserat på sin egen kritikerrosade roman från 2012.

Dagens stora spänningsmoment blir att utse vinnaren av året Carl Award, som delas ut till någon av våra europeiska tävlingsfilmer. Vi pratar också

med filmfestivalens programansvariga och får en summering av filmkonferensen Carla 2020. På kvällen får vi besök av Julia Gebauer, producent av dykthrillern ”Breaking surface”, och pratar om filmen.

– Online

15:15 – Pelican Blood (2019, Baltic Sea Open)

18:00 – The Crossing (2020, Baltic Sea Open)

20:00 – Carl Award ceremoni

Tisdag 25/8

På tisdag väntar en modern, episk klassiker. Vi visar den estniska filmen ”Truth and justice” i regi av Tanel Toom. En film baserad på första delen i Anton Hansen Tammasaares romansvit som anses vara ett av de mest grundläggande litterära verken i Estland. Filmen handlar om en idealistisk bonde som tjurskalligt försöker bruka sin jord i slutet av 1800-talet. Filmen är baserad på första delen i Anton Hansen Tammasaares romansvit som anses vara ett av de mest grundläggande litterära verken i Estland, och berättar en krass, social historia från slutet av 1800-talet. Denna mörka berättelse om en lantlig fejd blev det estniska bidraget till Oscarsgalan 2020. Nu får filmen Sverigepremiär på CIFF!

På kvällen får vi celebert besök av regissören Hannes Holm som kommer till festivalområdet och pratar om sin film Adam & Eva.

– Online

14:45 – Truth and Justice (2019, Baltic Sea Open)

Onsdag 26/8

Den sista festivaldagen blir en annorlunda överraskning och håller på att planeras i detta nu – håll utkik på vår Facebooksida där vi presenterar nyheter! 

Den sista festivaldagen blir en annorlunda överraskning och håller på att planeras i detta nu – håll utkik på vår Facebooksida där vi presenterar nyheter! 

Fokus Sverige

För er som vill ta del av hela vårt filmprogram inklusive Fokus Sverige: boka båtbiljetter på vår hemsida eller ta del av filmerna på streamingsajterna cmore, TriArt Play, Viaplay och SF anytime